2015. január 24., szombat

Télapó és az SMBC

SMBC: svájci habcsók(os) vajkrém...

Egy kis segítség az elkészítéséhez http://sweetapolita.com/2011/04/swiss-meringue-buttercream-demystified/

Még az ősz folyamán többször nekiálltam ennek a krémnek az elkészítéséhez, de nem igazán sikerült.. vagyis egyáltalán nem. Aztán rátaláltam egy hozzászólásban a megoldásra, ha szemcsés, ikrás lesz és nem akar hosszú-hosszú percek után sem sima, fényes krémmé összeállni, akkor a 1/3-át fel kell melegíteni. Erre a legegyszerűbb megoldás a mikró. Mennyiségtől függően 20-30 mp elég, kissé folyós állagot kapjon. Visszaönteni a tálba a többi krémhez és ezután nagy fokozaton habosítani. Pár perc és csodálatos krémet kapunk.

Csokoládé Mikulás helyett idén citromos piskóta és SMBC volt az egyik ajándék :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése