2015. április 29., szerda

Gerbera

Nagyon kedves ismerősünk anyukájának a 68. születésnapjára készült ez a torta.

Ez a torta nem a megszokott anyagokból állt. Anyukája cukorbeteg és mindenféleképpen olyan tortát szeretett volna a számára, ami a betegségével járó életviteléhez passzol.
Mandulaliszt képezte a piskóta alapanyagát, minden esetben a cukrot erittel váltottam ki.
Mandulaliszttel nem volt eddig dolgom, ezért keresgélnem kellett a neten, hogy egyáltalán a piskóta hogyan fog működni ezzel a liszttel.
Találtam egy szemetgyönyörködtető képet egy ilyen piskótáról, hozzá receptet.. hogy őszinte legyek... borzalmas volt... nekem nagyon sűrű, már-már linzer tésztához hasonló állaggal és morzsálódással... természetesen, azért fogyasztható volt, de nem az a habos-babos állag jött ki a sütőmből, mint a fent említett képen.
A második adagot már máshogy készítettem, több tojással...
Ha esetleg valakinek szintén mandulalisztből kellene piskótát készítenie, nagyon figyeljen oda arra, hogy a hagyományos piskótakészítéshez képest több tojást használjon fel, 1 vagy 2 tojással.

Az ízesítés itt az eper körül forgott... 5 lap volt, tehát négy sor krémet kapott a torta. Az alsó és a felső sorban svájci habcsók vajkrém eperpasztával, a beljebb levő 2 sorban pedig svájci habcsók vajkrém mascarpone-val és darabolt eperrel adta a torta ízvilágát.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése