Így készítettem a Napraforgós tortához a virágot.
3 egyforma méretű gerbera/napraforgó formázóval, vastagabb (3-4 mm) virágot készítünk.
3 egyforma méretű gerbera/napraforgó formázóval, vastagabb (3-4 mm) virágot készítünk.
A szirmokat egy kés segítségével a középső részről levágjuk.
Homorítva vékonyítjuk, először a közepén, majd a széleken is, hogy hosszított, ovális formát kapjunk.
Erezzük az eszköz másik felével.
A fenti ívet csúcsosra, hegyesre formázzuk, az alsó részt pedig összefogjuk.
Egy korongot formázunk, az adja majd az alapját a virágnak,
A szirmokat úgy helyezzük a korongra, hogy oldalaik lazán érintkezzenek egymással.
A második sort az első sor 1-1 szirma közé tesszük.
A harmadik sornál is, az előző 1-1 szirom közé ragasztjuk szirmokat.
Egy domború, barna középrészt tegyünk a szirmokra. Fogpiszkálóval mintázzuk.
A szirmokat "borzoljuk" össze egy kicsit.
Porfestékkel árnyaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése